Vijf inspirerende tuinontwerpen

Voor het platform De Groene Uitdaging maakte tv-tuinman Lodewijk Hoekstra vijf inspirerende tuinontwerpen. We zetten ze hier voor je op een rijtje. Neem ook een kijkje op de website van De Groene Uitdaging voor meer informatie. 

De natuurvriendelijke leeftuin:

Dit is een tijdloze tuin voor jong en oud. De tuin heeft een ruime plek om te eten en te loungen. Je kunt er ook makkelijk een buitenkeuken of een barbecue in kwijt. Daarnaast is er ruimte voor kinderen om te spelen en is de tuin diervriendelijk. Kortom, met dit ontwerp creëer je een praktische, ruimtelijke en overzichtelijke tuin.

De kleurrijke vlinder- en bijentuin:

Dit tuinontwerp is een paradijsje voor bijen vlinders, vogels en voor u. Er zijn verschillende knusse zitplekken en er groeien mooie snijbloemen. De tuin is half verhard en er is waterstroompje in verwerkt. Dat maakt de vormgeving van deze tuin spannend en organisch.

De eetbare pluktuin

De eetbare pluktuin staat vol met fruitbomen, moestuinbakken en kruiden en groenten. Naast al dat lekkers groeien er ook mooie snijbloemen. Echt een tuin om van te genieten.

De gerecyclede watertuin

Dit tuinontwerp maakt optimaal gebruik van regenwater. Het water is op allerlei manieren in de tuin verwerkt. Dat maakt het ontwerp organisch met een optimale waterbeleving.

De groene onderhoudsarme kindertuin

Dit is een ideaal tuinontwerp voor als u niet zoveel te besteden hebt, weinig tijd kwijt wilt zijn aan het onderhoud van de tuin en u speelruimte wilt voor de kinderen. Deze tuin bevat het allemaal. Voor de kinderen zijn er natuurlijke speelelementen en daarnaast is er een heerlijke zitplek op het terras. De beplanting is sierlijk, praktisch en onderhoudsvriendelijk.

Steenbreekinspiratie in beeld

 

Asserstraat, Katwijk Noord

Rijnmond

Slaapmutsjes aan de Rijnmond

Botenpad, Valkenburg

Geveltuintje Batavenstraat

 


© Steenbreek Katwijk - Steenbreek Katwijk is een geregistreerd merk | Disclaimer