22 april: Nationale Zaaidag. Geef Katwijk kleur!

Gepubliceerd op 11 april 2023 om 20:18

En dan is het alweer zover: Nationale Zaaidag 2023! Ook dit jaar kunt u weer bijdragen aan de biodiversiteit van Katwijk. Het is zo simpel als wat: zaai zoveel mogelijk bloemzaad als u kunt en geef Katwijk kleur. Het ziet er prachtig uit en draagt bij aan de biodiversiteit. Een variatie aan bloemen en kruiden vormt een voedselbron en schuilplaats voor vogels, vlinders, bijen en andere insecten. Daarnaast doen bloemen het goed op arme, schrale gronden. Ze activeren hier het bodemleven, en dragen zo dus ook bij aan de ondergrondse biodiversiteit. 

Waarom is biodiversiteit hard nodig? 

Kort gezegd, biodiversiteit zorgt voor schone lucht, fris water, een goede kwaliteit van de bodem en de bestuiving van gewassen. Biodiversiteit is een cruciale factor in de gezondheid van een ecosysteem. Hoe groter de variatie in wezens die samenwerken in een ecosysteem, hoe groter de capaciteit van dat ecosysteem om bedreigingen te weerstaan en leven te ondersteunen. Biodiversiteit is daarom een noodzakelijk aspect in het beschermen van de planeet en het veiligstellen van ons eigen voortbestaan. 

Gratis bloemzaad

Steenbreek Katwijk, de plaatselijke afdeling van de landelijke Operatie Steenbreek biedt u ook dit jaar weer gratis biologisch bloemzaad aan zolang de voorraad strekt. Heeft u interesse, meldt u dan aan via info@steenbreekkatwijk.nl. Laat uw naam en adres achter en Steenbreek levert het bloemzaad bij u af. Wij roepen u dus op: Zaai mee op de Nationale Zaaidag, 22 april.

Mocht u meer willen weten van Steenbreek Katwijk, bezoek dan onze website www.steenbreekkatwijk.nl. Een kleine gift stellen we erg op prijs. Ons rekeningnummer is: NL86 TRIO 0379 7466 03 t.n.v. Steenbreek Katwijk. Samen kunnen we Katwijk groener maken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.