Bomen afhalen

Gepubliceerd op 30 januari 2020 om 00:00

Afgelopen week zag ik op tv een prachtig initiatief. Bomen gratis af te halen in Rotterdam. U kunt er van alles over lezen op www.cooldowncity.com.

Op een aantal filmpjes op de site ziet u de reacties van mensen die de kas bezoeken en een boom uitkiezen. Onder andere een meneer die een boom uitzocht voor een plantsoen in zijn straat. Het plantsoen werd door de buurt onderhouden, maar tot nu toe stonden er alleen leuke struiken in. Ook een meneer die niet wist wat voor boom het was die hij had uitgezocht, hij noemde het een verrassingsboom. Belangrijkste reden van cooldowncity Is het tegengaan van hittestress in versteende gedeelten van de stad. Ik heb daar ook al eens over geschreven. Groen is niet alleen prettig voor het oog en voor het hoofd (het geeft rust) maar veel belangrijker: groen geeft verkoeling. Geen groene vingers? Geen probleem, op de site vindt u precies aangegeven hoe u kunt zien op welke grond u woont en welke bomen geschikt zijn voor die grond. Als ik u nu beloof dat ik ga vragen aan cooldowncity in Rotterdam hoe ze aan die gratis bomen komen, en stel dat dat ons ook zou lukken, belooft u dan aan mij dat u een boompje gaat planten? Afgesproken. Ik hou jullie op de hoogte.

Mijn klimhortensia drie jaar geleden geplant, groeit als een sarrel en zit weer barstensvol met knoppen. Ik kijk ze bijna open en natuurlijk krijgt u weer een foto van mij als hij in volle bloei staat.

Heeft u ook planten of bomen in de knop? Stuur ze even door, onze site www.steenbreekkatwijk.nl staat ook op ontluiken, dan kunnen we ze daar mooi op zetten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.