150 zakjes bloemzaad

Gepubliceerd op 11 juni 2020 om 11:03

150 zakjes bloemenzaad kochten wij bij de Bijenstichting, tot de voorraad op was. Op ons bericht “gratis bloemenzaad” reageerden meer dan 200 mensen, er moest dus gedeeld worden. Het grootste gedeelte hiervan bezorgde ik fietsend door  Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Ik kwam op plekken waar ik nooit was geweest, in voor mij totaal onbekende contreien, ontmoette de meest uiteenlopende typen mensen met steeds één gezamenlijke liefde, die voor de natuur. Soms werd mij gevraagd of ik de tuin wilde zien.  “Loop effe om, dan doe ik de poort open.” En iedere keer weer viel mijn mond open.  Meestal was het formaat wat je van een achtertuin kunt verwachten, maar soms bleek er een klein park achter die poort te liggen. Er waren precieze tuinen, rommelige  tuinen (zoals die van mij) en ga zo maar door. Allemaal ook hadden ze een zitje. Want groen is belangrijk maar het is ook heerlijk om er ‘s-zomers van te genieten. Met koffie of een wijntje, alleen of met vrienden, genietend van het groen en de koelte die dat groen afgeeft. Want vergis u niet, het scheelt al gauw zo’n 5 tot 8 graden! Tegels houden de hitte van een zomerse dag lang vast terwijl groen juist koelte afgeeft. Dus: tegel eruit, plant erin.

NB Tijdens het fietsen vielen mij trouwens steeds vaker de moeders met kinderen op. Een voor, een achter en  een ernaast. Die laatste vaak wiebelend, de zijwieltjes waren pas onlangs verwijderd.

In het hedendaagse drukke verkeer lukt dit alleen met een ijzeren regime.

KOM HIER!  NAAST MIJ!  NA DIE WITTE AUTO GAAN WIJ!  KIJKEN!!! Ooit fietste ik met een vriendin door New York. Ik zweer je, deze moeders loodsen hun kroost al bevelend feilloos van Manhattan naar Brooklyn. LUISTEREN!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.