Een zee van bloemen

Gepubliceerd op 23 juli 2020 om 11:12

Op de voorpagina van de Weekendkrant van 9 juli jl., las ik een artikel met als aanhef “tegels tegen troep”. In de nabije toekomst worden in onze gemeente ruim driehonderd stoeptegels in het wegdek gelegd, nabij straatputten. De bedoeling is burgers bewust te maken van het feit dat afval dat op straat wordt gegooid, uiteindelijk in zee terecht kan komen.

Mooi initiatief! Daar kunnen wij, van Steenbreek (tegel eruit, plant erin), natuurlijk niet tegen zijn.

Want ook al willen wij minder stenen en meer groen, de zee gaat ook ons zeer ter harte en dus hopen wij dat deze actie succes heeft. Op naar een schone zee!!

 

Een plek in de gemeente waar stenen (al is het tijdelijk) hebben plaats gemaakt voor groen, is langs de Boerslaan/Helmbergweg. Afgelopen jaar zijn daar een aantal flats gesloopt en, om een mij onbekende reden, is men nog niet begonnen met de bouw van nieuwe woningen. De grond lag daar al een tijdje braak. En ineens gebeurde er iets!!! Het begon met de bloei van gipskruid dat zich als een witte kanten sprei over het terrein vleide. Na een paar weken kwamen ook andere soorten zoals coreopsis, cosmea, korenbloemen, klaprozen malva enz. tevoorschijn! Inmiddels is de hoofdkleur veranderd van wit naar geel en is het hele terrein een zee van bloemen. Een feest voor het oog! Wat heb je nodig om de wereld mooier te maken? Het antwoord is: bloemenzaad!!!

Wat een prachtig uitzicht hebben de bewoners van de Boerslaan en de Helmbergweg. Dat is nog eens wat anders dan een flatgebouw voor je neus. Daar kan je toch alleen maar blij van worden? Stiekem hoop ik, de woningnood ten spijt, dat er nog even wordt gewacht met het bouwen van woningen daar. Dan hebben we volgend jaar weer zo’n feestje!

En nu maar hopen dat omwonenden en passanten geïnspireerd raken om ook in hun eigen woonomgeving een, ook al is het maar heel klein, bloemenveldje aan te leggen.

 

Laten we met elkaar de zee schoonhouden en aan land een zee van bloemen creëren. Hoe mooi kan dat worden!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.