Groenterrorisme

Gepubliceerd op 6 augustus 2020 om 10:19

Mensen, wat is het weer lekker heet vandaag. Genieten toch, zo’n hittegolf? Wat is een zomer zonder een paar snikhete dagen? Hoe heter, hoe beter, zeg ik altijd maar. Vorig jaar, weet je nog, toen was het ook bijna 40 graden. Lekker hoor. Kom maar door met die tropen. Laat het zonnetje maar branden. Lekker naar strand, heerlijk het zeetje in, ijsje eten, biertje drinken. Zaaaalig!

Dan zijn er dus mensen die het allemaal wat koeler willen. Kille mensen, vermoed ik. Die je aanraden om van alles te doen om de boel af te koelen. Steenbreek heet dat. Dat clubje zit in ons paradijs aan de zee dus ook. Steenbreek Katwijk. Je verzint het niet. Vandalistische klimaatgekkies. Die willen dat je je mooie terrasje openbreekt om plantjes in de grond te zetten. Onkruid zullen ze bedoelen. En wat trekt dat aan? Ongedierte! Muggen, wespen, vliegen, bijen, muizen. Biodiversiteit noemen ze dat. Want ze kicken op moeilijke woorden. 

Laatst zag ik een buurtbewoner zijn regenpijp afzagen en op een regenton aansluiten. Een gloednieuwe regenpijp! Helemaal van lotje getikt, die kerel. Dat zou helpen tegen klimaatverandering. Ja hoor, geloof je het zelf? En een eindje verderop in de straat nog zo’n idioot: die legt een tuin aan op zijn carport. Het moet niet gekker worden, mensen. Groenterrorisme noem ik dat.

Gelukkig komt mijn brillenwinkel nu met een briljante uitvinding: de groenbril. Die beschermt je ogen tegen teveel groen. Helpt ook tegen plantjes, insecten, afgekoppelde regenpijpen en andere idioterie. Ik ga er vanmiddag eentje halen. Doet het ook goed tegen de zon tijdens hittegolven. Wat een uitkomst. 

Nou, geniet ervan. Wel goed smeren, hè, want het zonnetje kan steken. En anderhalve meter afstand. Hoewel mijn vrouw en ik tegenwoordig nog maar 75 centimeter doen. Vanwege de huidhonger.

 
Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.