Meten is weten

Gepubliceerd op 25 augustus 2020 om 17:09

Ik ben een volwassen vrouw, die echt haar eigen boontjes wel kan doppen maar toch hoorde ik mezelf de  afgelopen week verzuchten “Moeder, wat is het heet”. Ik weet niet hoe het u vergaan is, maar ik wist echt niet meer waar ik het moest zoeken, zo warm had ik het.

Met vijf dagen meer dan 30 graden + stonden overal alle beschikbare ventilatoren te draaien en loeide de airconditioners om de boel een beetje af te koelen. De stranden lagen vol met mensen en er werd zelfs verzocht niet meer naar Katwijk te komen, omdat het te druk werd.

De afgelopen drie jaar hebben we in de zomer te maken gehad met extreme hitte en heftige regen en onweersbuien. Maar waar vinden we nog verkoeling en deze oververhitte tijden? Google vertelt mij dat bomen schaduw en verkoeling bieden en de gemiddelde temperatuur met ongeveer 5 graden kan verlagen! Tijd om dat eens met zijn allen uit te testen. Meten is weten, dat hoef ik u niet  uit te leggen.

Als ik buienradar mag geloven wordt het donderdag 20 augustus 27 graden. Ik stel voor dat u, in uw omgeving de buitentemperatuur opmeet. Daarna gaat u naar het Panbos of het Heerenschoolbos om daar de temperatuur te meten. Een boom of park bij u in de buurt mag ook natuurlijk. U kunt uw bevindingen mailen naar info@steenbreekkatwijk.nl. Vermeld wel even uw naam, adres en het bos, boom of park waar u de temperatuur gemeten heeft. Zo kunnen wij met zijn allen in kaart brengen op welke plekken het warmer dan wel koeler is in Katwijk. U kunt ons volgen via facebook, twitter en Instagram. Daar gaan we u op de hoogte houden van de eindresultaten. Eens eigenhandig kijken of de wetenschap en milieuorganisaties gelijk hebben.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.